.

Watch

 
Парастоси Штампај Е-пошта

Васкрсење мртвих
Васкрсење мртвих
 

 

"Браћо, нећу да вам буде непознато шта је са онима који су уснули, да не бисте туговали  као они који немају наде. Јер ако верујемо да Исус умре и васкрсе,тако ће и Бог оне који су уснули у Исусу довести са Њим."

Апостол Павле

 

Парастос можете заказати у парохијском дому Саборне цркве, у Улици Симе Марковића бр. 3 или на телефон Саборне цркве:

 

  •  (+381)11/ 2636 684

О томе шта Вам је за служење парастоса потребно, можете се информисати код надлежних пароха Саборне цркве. По Вашој жељи, хор Првог београдског певачког друштва може да саучествује на парастосу певањем Мокрањчевог "Опела". О овој жељи обавештавате свештеника приликом одређивања датума парастоса.
 

Заупокојена Литургија служи се сваке суботе у 7:30. 

 

Саборник

   Недељник Саборне цркве

Патријарх Српски Иринеј

QR код

Ако желите да нађете тачну физичку локацију Саборне цркве, довољно је само да мобилним телефоном скенирате овај код Google Map ће Вам одмах показати.

 


 


Виртуелна шетња

Прошетајте курсором кроз олтар и централни део Саборне цркве, као да се уживо налазите у њој...

Светиња живота

Sample 6                                                                                                                                                                                                            Ова рубрика посвећена је деци, њиховом рађању и очувању светиње живота. Погледајте...

Концерти

Sample image                                                                                                                                                                                                    Традиционални новогодишњи концерти Саборне цркве у Народном позоришту у Београду. Погледајте...

Мултимедија

                                                                                                                                                                                                            Цртани филмови за децу и документарни филмови о животу Цркве. Погледајте...