.

Watch

 
Почетна arrow Хор Св. Јован Дамаскин
Хор "Св. Јован Дамаскин", Петроград Штампај Е-пошта

 

На једној од својих светских турнеја, Прво београдско певачко друштво (ПБПД) је, заједно  са својим председником, протојерејем-ставрофором Петром Лукићем, гостовало концертно и у Петрограду, маја 2008. године. На Св. Литургији у храму посвећеном икони Богородице Владимирске, певало је заједно са дечијим и омладинским хором "Св. Јован Дамаскин", под руководством диригенткиње Ирине Болдишеве. Овај изванредни хор негује руско црквено и византијско појање. На позив Друштва српско-руског пријатељства и Иване Жигон, "Св. Јован Дамаскин" гостује у Србији, наступима у Руском дому и "Сава центру" у Београду, као и на Косову и Метохији. Фебруара 2010. године поново су посетили нашу престоницу, светиње и Рашко-призренску епархију. 

Током посете ПБПД Петрограду 2008. године и након заједнички отпеване Св. Литургије у храму Богородице Владимирске, деца из хора "Св. Јован Дамаскин" су радосно певала окупљеном народу песму "Сербиа и Росиа, две сестри родние...", а затим и "Боже правде", Светосавску химну, "Ој, Косово, Косово", "Креће се лађа француска", "Тамо далеко", остављајући госте из Београда истински потресене. Док је ПБПД напуштало те ноћи Петроград, на железничкој станици га је испраћао хор "Св. Јован Дамаскин" – косовским песмама, сузама и даровима које су деца сама направила.  
 

 

ЦД ПОСВЕЋЕН СВ. ЦАРУ МУЧЕНИКУ НИКОЛАЈУ II

 

 И ныне, глас той же. О, преславнаго чудесе...

 

Мучениче Царю Николае

 

Тропарь царевичу Алексию

 

Великий Георгий

Государыня Императрица

Креће се лађа француска (Сербская песня времен первой мировной войны)

Царский звонарь


ЦД ПОСВЕЋЕН ПАСХИ ГОСПОДЊОЈ (ВИЗАНТИЈСКИ НАПЕВИ)

 

Воскресения день

Христос воскресе из мертвых... Тропарь Пасхи


ЦД ПОСВЕЋЕН РОЖДЕСТВУ ХРИСТОВОМ

 

Тропарь Рождеству Христову

С праздником пресветлым

Царь Израилев

В Вифлееме тишина (словацкая)

Нова радисть (украинская)

Тропарь Владимирской иконе Божией Матери

 

 

Саборник

   Недељник Саборне цркве

Патријарх Српски Иринеј

QR код

Ако желите да нађете тачну физичку локацију Саборне цркве, довољно је само да мобилним телефоном скенирате овај код Google Map ће Вам одмах показати.

 


 


Виртуелна шетња

Прошетајте курсором кроз олтар и централни део Саборне цркве, као да се уживо налазите у њој...

Светиња живота

Sample 6                                                                                                                                                                                                            Ова рубрика посвећена је деци, њиховом рађању и очувању светиње живота. Погледајте...

Концерти

Sample image                                                                                                                                                                                                    Традиционални новогодишњи концерти Саборне цркве у Народном позоришту у Београду. Погледајте...

Мултимедија

                                                                                                                                                                                                            Цртани филмови за децу и документарни филмови о животу Цркве. Погледајте...