.

Watch

 
Почетна arrow Духовни живот
Духовни живот Штампај Е-пошта

Литургија

Кроз Литургију дато нам је да сагледамо Христов живот и да за Његовом Часном Трпезом учетвујемо као причесници,они који примају Свето Причешће, тј. Тело и Крв Христову. Више о томе погледајте овде.

Духовник

Духовник је свештеник или монах који човеку помаже и руководи га у његовом духовном животу, али и хришћанском начину живљења у најширем смислу. Он за човека представља духовног оца, будући да очински брине о узрастању душе човека у Христу, у Цркви. Детаљније прочитајте овде.

Пост

"А кад постите, не будите жалосни као лицемери. Да те не виде људи где постиш, него Отац твој који је у тајности; и Отац твој који види тајно, платиће теби јавно". Свето Писмо - Детаљније прочитајте овде.

Исповест

Исповест је Света Тајна чија је суштина човеково покајање, а покајање је једини пут ка очишћењу душе, смирењу и коначном спасењу. Покајање не можемо произвести свесно, оно је Божији Дар, али му зато стремимо, као болном, али најбољем лекару наше душе.Више о томе прочитајте овде.

Причешће

Господ је дао зато сва средства у Цркви Својој. Шта је Свето Причешће? Свето Причешће је сједињење са Богом, а кад узмеш у себе Бога, онда из тебе бежи сваки грех.Више о томе прочитајте овде.

Молитве

Молитва је разговор човека са Богом, побожни разговор човечије душе са њеним Творцем. Више о томе...

Народне изреке

Народне изреке о хришћанском животу. Више о томе...

 
  • ПБПД

  • ДЕЧИЈИ ХОР

  • Награда

Саборник

   Недељник Саборне цркве

Патријарх Српски Иринеј

QR код

Ако желите да нађете тачну физичку локацију Саборне цркве, довољно је само да мобилним телефоном скенирате овај код Google Map ће Вам одмах показати.

 


 


Виртуелна шетња

Прошетајте курсором кроз олтар и централни део Саборне цркве, као да се уживо налазите у њој...

Светиња живота

Sample 6                                                                                                                                                                                                            Ова рубрика посвећена је деци, њиховом рађању и очувању светиње живота. Погледајте...

Концерти

Sample image                                                                                                                                                                                                    Традиционални новогодишњи концерти Саборне цркве у Народном позоришту у Београду. Погледајте...

Мултимедија

                                                                                                                                                                                                            Цртани филмови за децу и документарни филмови о животу Цркве. Погледајте...